fredag 16 december 2016

Tahinikakor med kanel

Jag har gjort tahinikakor tidigare och denna gången blir den en variant med kanel. Tahninin ger en härlig nötig smak och en sesampasta som man använder mycket i mat från mellanöstern. 


115 g mjukt smör
2 1/4 dl tahini
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl brun farin
1 stort ägg
1/2 tsk vaniljextrakt
3 dl vetemjöl
3/4 tsk bikarbonat
3 tsk kanel

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop smör, tahini, strösocker och brun farin till det är ljust och fluffigt. Tillsätt ägg och vaniljextrakt, vispa tills allt är väl blandat. Sikta ihop mjöl, bikarbonat och kanel i en annan skål och häll sedan i detta i tahiniblandningen. Arbeta ihop tills du har en fin deg. Rulla ut degen till små bollar och  lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Tryck ut bollarna lite med fingrarna eller med en gaffel. Grädda mitt i ugnen i ca12-15 min, eller tills de är gyllenbruna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar