tisdag 13 december 2016

Saftig saffranskaka

Idag är det luciadagen och då brukar man oftast bjuda på lussebullar. Om du inte har tid och ork att baka lussebullar, så är detta ett väldigt gott alternativ - en saftig saffranskaka! En supergod kaka som är enkel att göra, och om du saknar russinen så är det bara att hälla ner lite i smeten (har inte provat själv än, men jag tror det kan bli gott!).
Håll koll på kakan i slutet och ta ut precis när den är klar, den blir saftigast då.
Receptet kommer från bloggen Bagarstugan.


Kaka
4 ägg
2 1/2 dl strösocker
175 g smält smör
1 dl vispgrädde
1 paket saffran (1/2 g)
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, grädde och saffran. Rör i mjöl och bakpulver och blanda väl. Häll smeten i smord form och grädda i ca 40 min. Låt kakan kallna i formen.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar