lördag 19 november 2016

Mintbollar

Jag hittade en mintkladdkaka i frysen och tänkte att jag gör om den till små mintbollar istället. De blir som söta praliner och jag tycker att de blir extra goda med lite vit choklad och krossad polka. Kombinationen vit choklad och mint är ju faktiskt riktigt god. Dessa minbollar är perfekta att servera vid adventsfikat eller glöggminglet. Vill man så kan man, efter att chokladen stelnat, placera bollarna i små minimuffinsformar så blir de extra tjusiga.


Kladdkaka
100 g smör
100 g Karl Fazer Peppermint Crisps Milk Chocolate
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 krm salt
2 msk kakao
3-5 droppar pepparmyntolja (från Apoteket)

Garnering
200 g vit choklad
krossad polka

Sätt ugnen på 175 grader. 
Smält smöret i en rejäl kastrull. Finhacka chokladen och häll det i det smälta smöret och rör om tills all choklad har smält. Rör i socker, vaniljsocker och äggen. Sikta i mjöl, salt och kakao. Blanda tills smeten är jämn och fin, och häll över i en smörad springform, 20 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Låt kakan kallna helt.
Kör kakan i matberedaren till en slät massa. Rullan massan till bollar och ställ de i frysen ca 30 min, så blir de lättare att doppa i chokladen. Smält den vita chokladen och doppa bollarna i choklad och strö över krossad polka. Låt chokladen stelna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar