tisdag 15 november 2016

Mammas mjuka pepparkaka

Jag fortsätter med jultemat och idag blir det en mjuk pepparkaka - ett måste till advent och jul! Detta recept kommer från min mamma som alltid gjorde denna juletid. En saftigt och god kaka som passar bra att servera med en god ädelsostkräm eller lite lingongrädde.


Mjuk pepparkaka
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
2 tsk kanel
1 dl olja

Sätt ugnen på 200 grader. 
Vispa ägg och socker. Rör ned mjölk, mjöl, bakpulver och kryddorna. Rör sedan i oljan. Häll smeten i en smord och bröad form, 1,5 l. Grädda mitt i ugnen i 25-35 min. Känn med en sticka, när stickan är torr är kakan klar.
Servera gärna med lingongrädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar