måndag 21 november 2016

Juliga kladdkakebitar (Kladdkakejulgranar & Kladdkakerenar)

De här julgranarna och renarna är ett roligt sätt att servera kladdkaka på
och som passar bra till adventsfikat.
Låt barnen vara med och dekorera, gör det till en rolig pysselstund!
De ätbara ögonen är från Panduro, men det går bra att använda vanlig glasyr på florsocker och mörk choklad till pupill.
Inspiration från Pinterest.


Kladdkaka
3 dl strösocker
2 1/2 msk kakao
1 1/2 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
2 ägg
100 g smält smör

Vitchokladfrosting
100 g vit choklad
150 g rumsvarmt smör
150 g Philadelphiaost
250 g florsocker
grön geléfärg
brun geléfärg

Garnering
strössel
Dr Oetkers Choco Dots
röda Non-stop
salta kringlor
ätbara ögon

Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop de torra ingredienserna. Tillsätt ägg och smör. Häll i en smord form och grädda i ca 20 min.
Låt kakan svalna helt.
Smält chokladen till frostingen över ett vattenbad och låt den svalna. Vispa smöret krämigt och tillsätt chokladen. Vispa i Philadelphiaosten och florsocker tills frostingen är fluffig och len. Dela frostingen i två skålar och färga den ena grön och den andra brun.
Dela kladdkaka i bitar och spritsa den gröna frostingen över hälften av bitarna. Dekorerar med strössel eller choco dots. Bred den bruna frostingen över de resterande bitar och dekorera med röda Non-stop, ätbara ögon och salta kringlor.






























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar