tisdag 1 november 2016

Cornflakeskakor med kokos

Om mindre än 4 veckor så är det första advent!! Känner att hösten går så fort nu så det gäller att hänga med i allt som händer. Jag älskar den här tiden på året - med det mysiga höstmörkret då man kan tända ljus och mysa inne. Allt gott man kan planera i bak- och matväg inför advent och jul, det är så roligt! I butikerna så har redan julpyntet dykt upp och i helgen när jag flyttade undan utemöblerna till förrådet, så passade jag på att hämta lådan med julpyntet när jag ändå var där. Tänkte att jag i år skulle vara tidigt ute med att dels göra en inventering av vad jag har och inte har, så jag kan köpa i tid innan allt är slut. Dessutom tänkte jag få upp julpyntet lite tidigare i år eftersom jag sällan hinner njuta av det innan jag åker bort över jul & nyår. Jag la faktiskt precis en beställning på några av Kählers juldekorationer, så otroligt fina...ska visa bild när jag fått dem!
Har ni tid över i höstmörkret så tycker jag att ni ska prova dessa kakor! Goda kakor med cornflakes som ger extra crunch och kokos som ger väldigt god smak! 
Njut av dessa med en kopp god kaffe eller te...mmm!


Kakdeg
115 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl brun farin
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
1/4 tsk bikarbonat
4 dl vetemjöl
2 1/2 dl kokosflingor
3 dl cornflakes

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop smör, socker och brun farin. Vispa ner ägget och vaniljsocker. Tillsätt salt, bakpulver, bikarbonat och mjöl, och blanda till en smidig deg. Blanda sedan ner kokosflingor och krossa i cornflakesen. Degen blir väldigt smulig, men den ska ändå gå att trycka ihop till bollar. Skeda gärna upp degen med hjälp av en glasskopa och lägg kakorna på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 8-10 min. Direkt när plåten tas ut ur ugnen plattar man till kakorna med en stekspade eller ett glas. Låt de svalna en kort stund på plåten innan de flyttas över till galler.

Skeda gärna upp degen med en glasskopa

Tryck till kakorna med t.ex. ett glas direkt när de tagits ut ur ugnen



Vill man så kan man ringla över lite smält choklad


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar