torsdag 24 november 2016

Amerikanska saffransbullar med kanelfrosting

Amerikanska kanelbullar är ett av de godaste bullar jag har ätit och här har jag gjort om receptet till saffransbullar med kanelfrosting. Bullarna blir verkligen riktigt mjuka och saftiga!
Receptet kommer ursprungligen från Sockerrus.


Bullar
35 g torrjäst
240 ml varm mjölk , ca 45 grader
1/2 g saffran, 1 påse
1 1/4 dl socker
80 g rumsvarmt smör
1 tsk salt
2 ägg
9,5 dl vetemjöl

Fyllning
150 g farinsocker
2 msk vanilj
80 g rumsvarmt smör

Glasyr
125 g rumsvarmt smör
3,5 dl florsocker
80 g cream cheese
1/2 tsk vaniljessens eller 2/3 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 tsk kanel

Lös upp jästen i den varma mjölken tillsammans med saffran. Blanda sedan i socker, smör, salt och ägg. Tillsätt mjöl och knåda ihop till en deg, och låt sedan jäsa i 1 timme.
Kavla ut degen till en rektangel, ca 53x40 cm och ca 0,6 cm tjock. Blanda farinsocker och vaniljsocker i en skål. Bred ut smöret på degen och strö över sockerblandningen. Rulla ihop och skär i 12 st bitar, ca 4,5 cm breda, och lägg 6 st i varje form. Låt jäsa i 30 min under en bakduk.
Blanda ihop ingredienserna till glasyren väl, den ska nästan vara lite rinnig. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 10 min, de ska nästan vara lite "undercooked".
Häll på glasyren så fort bullarna har kommit ut ur ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar