måndag 10 oktober 2016

Tacopaj

Denna tacopaj gjorde jag väldigt ofta när jag var yngre och det slog mig nyligen att jag inte ätit tacopaj på säkert 10-15 år. Jag tror vi åt den lite för ofta en period vilket gör att man lätt tröttnar, och när man inte gör den på länge blir det lätt att man glömmer bort den.
Kände att det var dags att prova den igen!
Den är verkligen jättegod och den blir härligt krämig med crème fraiche-toppingen, så man behöver inga extra såser till pajen. Servera den med en god sallad så är middagen klar!
Det är lätt att göra den glutenfri genom att byta ut pajdegen till en glutenfri pajdeg som passar väldigt bra till just denna tacopaj, se recept här.


Pajdeg
100 g smör
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
 ca 1 dl ljummet vatten

Fyllning
400-500 g köttfärs
1 gul lök (kan uteslutas)
1 påse tacokrydda
1 dl vatten

Topping
3-4 st tomater
2-3 dl creme fraiche
3 msk majonäs (kan uteslutas)
5-6 st kebabpepperoni
salt
peppar
riven ost

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret och rör i vetemjöl och salt. Tillsätt lite vatten i taget tills degen känns smidig, det är inte alltid allt vatten behövs. Tryck ut degen i en ugnsfast form, ca 24 cm i diameter, och förgrädda i 10 min.
Fräs köttfärs (om du vill ha med lök så fräs den tillsammans med köttfärsen). Häll på tacokrydda och vatten. Lägg sedan köttfärsen i pajskalet.
Hacka tomaterna i små bitar. Klipp eller skär pepperonin även den i mindre bitar. Blanda sedan tomater, pepperoni, crème fraîche och majonäs (kan uteslutas). Salta och peppra, och bred ut blandningen över färsen.  Täck med riven ost. Grädda pajen i ca 20 min eller tills osten har fått färg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar