tisdag 11 oktober 2016

Mammas goda morotskaka

Om jag ska vara helt ärlig så har jag aldrig gjort någon annan morotskaka än just denna. Vet att det finns många olika varianter med nötter, lime eller kokos, men jag tycker att denna är så god som den är så jag har aldrig brytt mig om att prova nån annan. Jag kanske får testa att göra det någon dag, men tills dess så kommer jag att göra denna underbart goda morotskaka.
Receptet kommer från min fantastiska mamma!


Kaka
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1/2 dl neutral olja, t.ex. raps eller solros
3 dl finrivna morötter

Glasyr
200 g Philadelphia
1 1/2 dl florsocker
30 g rumsvarmt smör alt flytande margarin
2 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker. Blanda ihop övriga torra ingredienser och rör ner i smeten. Häll i olja och morötterna. Häll smeten i en smord form, 24 cm i diameter, och grädda i ca 35-40 min. Låt svalna
Rör ihop ingredienserna till glasyren och bred över kakan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar