lördag 29 oktober 2016

Kanelrutor med frosting

Detta är en mjuk och saftig kanelkaka med en härlig frosting av cream cheese. Påminner kanske lite om en morotskaka, och är ett bra substitut om man inte har morötter hemma eller glömt att köpa.


Kaka
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 msk kanel
75 g smör
1 dl mjölk (alt. vatten)

Frosting
200 g Philadelphia
1 1/2 dl florsocker
30 g mjukt smör eller flytande margarin
1 msk vaniljsocker

Garnering
mald kanel

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel och rör ner i äggblandningen. Smält smöret tillsammans med mjölken och häll ner i smeten. Häll upp i en smord och bröad form, ca 20x30 cm. Grädda i ca 20 min. Känn med en sticka - när stickan är torr så är kakan klar. Låt kakan svalna.
Vispa ihop ingredienserna till frostingen och bred över kakan. Strö över kanel och skär kakan i rutor.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar