söndag 9 oktober 2016

Högbobrödet

Nu har det varit lite dåligt med inlägg sista tiden och det beror bl.a. på att jag har varit sjuk, en envis förkylning som fortfarande sitter i. Dessutom har det även varit väldigt mycket på jobbet, vilket har gjort att det inte funnits så mycket tid till bakning.
Men nu ska det väl bli lite ändring på det!
Dagens inlägg blir ett filmjölksbröd som blir jättegod med sötma från russin och torkade aprikoser. Filmjölksbröd är ju väldigt enkelt att göra då det inte ska jäsa, så man rör bara ihop alla ingredienser och gräddar sedan brödet. Receptet fick jag av en kollega som varit på Högbo Brukshotell där de serverar detta goda bröd och
som tur är så delar de med sig av receptet.
Önskar er en skön söndag!


1 limpa
1 1/2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 msk vetegroddar
1/2 dl vetekli
3/4 dl rågkross
3/4 dl solrosfrön
1 1/2 dl rågsikt
1 dl grahamsmjöl
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl russin
1 dl mandlar, hela & skållade
1 dl torkade aprikoser
5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda först alla torra ingredienser. Tillsätt sedan filmjölk och sirap. Häll upp i smord 1,5 l brödform. Strö över lite mjöl eller mannagryn. Grädda i ugnen i ca 80-90 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar