söndag 2 oktober 2016

Gräddtårta med banan och kola

I dag är det Gräddtårtans dag och jag ska dela med mig av min specialtårta. Den gjorde jag när man behövde göra en tårta snabbt då fyllningarna inte behöver göras i förväg för att sätta sig. Vill man göra det extra smidigt för sig så använder man färdiga bottnar, då gör du denna på mindre än 10 min! Tårta består av ljusa tårtbottnar, en fyllning av banangrädde och den andra av dulce de leche/karamelliserad mjölk (kolakräm). Den täcks med vispad grädde och toppas med kiwiskivor och hackad daim. Måtten nedan är anpassade till en tårtbotten på 20 cm i diameter.


Tårtbottnar

Fyllning 1
2 bananer
1 dl vispad grädde

Fyllning 2 
1-2 dl dulce de leche/karamelliserad mjölk

Garnering
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
2 kiwi
1 dubbel daim

Gör bottnarna enligt receptet, se länk ovan. Dela tårtbotten i tre delar. Mosa bananerna och blanda med den vispade grädden och lägg fyllningen på första tårtbottnen. Lägg på den andra tårtbottnen och bred på dulce de leche och lägg på den sista tårtbottnen. Vispa grädden till garneringen tillsammans med vaniljsocker. Skala och skiva kiwin och hacka daimen i bitar. Garnera tårtan med kiwi och daim. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar