måndag 10 oktober 2016

Glutenfri pajdeg

Detta grundrecept till glutenfri pajdeg passar bra till olika matpajer. Jag provade att göra den till en tacopaj och det funkade jättebra! Jag tycker att det är kul att det innehåller andra mjölsorter än en glutenfri mjölmix, vilket ger det en annan smak. Dessutom så blev den spröd som ett pajskal ska vara, vilket var positivt!
Receptet kommer från tidningen Baka Glutenfritt


Pajdeg
100 g majsmjöl
100 g maizena majsstärkelse
1 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
100 g rumsvarmt smör
1 ägg
1 msk kallt vatten

Blanda majsmjöl, maizena, fiberhusk och salt. Finfördela smöret i mjölblandningen. Tillsätt ägg och vatten och arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen vila i rumstemperatur i ca 15 min. Sätt ugnen på 225 grader. Tryck ut degen i en pajform, 20-24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 5 min innan det fylls.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar