fredag 16 september 2016

Smulpaj med plommon

Äntligen helg! Det känns så skönt att det är helg, inte för att det är tråkigt på jobbet - tvärtom faktiskt för jag har riktigt roliga arbetsuppgifter just nu. Men nu finns det äntligen tid till att kolla på film! Under veckorna är det svårt ibland att hinna med det då man kommer hem sent och så kanske man ska hinna baka och blogga också.
På helgerna har man ju lite mer tid...
Jag har under flera år varit dåligt på att hinna kolla på filmer, utan haft fullt upp med mina serier och bakprogram. Jag har bestämt mig för att bli bättre på att kolla på film! Just nu försöker jag kolla på filmer som typ alla andra har sett för längesen, men som jag inte haft tid till att se. Under semestern passade jag på att kolla igen om alla Hunger Games-filmerna, och ganska nyligen matade jag mig igenom alla Pirates of the Caribbean-filmerna (kändes som att jag var den enda som inte sett dem) och nu håller jag på med Hobbit-filmerna. Hann se den första delen förra helgen, så nu hoppas jag hinna se de två som är kvar denna helgen! Jag är stort fan av Sagan om ringen-filmerna så jag har höga förväntningar...
Har nyligen provat plommon i smulpaj för första gången, och det var ju jättegott! Jag gillar plommon tillsammans med kanel, har gjort sylt på det bland annat, och smakerna passar ju fint i en smulpaj också. Så söker ni variation på smulpajer så är detta ett hett tips!
Trevlig helg på er!


Fyllning
ca 500 g plommon
2 msk strösocker
1 tsk kanel

Smuldeg
3 dl havregryn
3 dl vetemjöl
1 1/2 dl rumsvarmt strösocker
150 g margarin

Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj, kärna ur och dela plommonen. Lägg de i en ugnsfast form och strö över socker och kanel.
Blanda alla ingredienser till smuldegen och strö över plommonen. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min, eller tills pajen har fått fin färg.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar