måndag 5 september 2016

Röd vinbärskaka

Jag fick en massa röda vinbär av en släkting i somras och letade recept med röda vinbär när jag såg att Therésia från Söta Saker postade denna kaka på sitt instagram konto. Den var precis vad jag letade efter, så jag ställde mig och gjorde den direkt. Receptet påminner lite om de där Blåbärsrutorna jag gjorde för ett tag sedan, så de kan ju inte bli annat än goda. Jag bytte dock ut strösockret i toppingen mot rörsocker strö och tillsatte vaniljsocker i kakan.

  
Kaka
1 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
150 g rumsvarmt smör
1 ägg
2-3 dl röda vinbär (ca 150-220 g)










 Topping
1 1/2 dl havregryn
1 dl rörsocker strö
1 tsk vaniljsocker
50 g smält smör

Blanda de torra ingredienserna till kakan och arbeta ner smöret och rör sedan i ägget. Bred ut i långpanna, ca 20x30 cm, med bakplåtspapper i. Häll ut vinbären jämnt över kakan. Blanda ingredienser till toppingen och strö den över vinbären. Grädda i 200 grader i 20 min. Låt svalna och skär i rutor. Servera med vaniljglass eller vaniljsås.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar