måndag 19 september 2016

Mammas smulpaj

Detta måste vara en av de godaste pajarna som finns...en klassisk smulpaj med äpple och kanel. Just till smulpaj så vill jag ha en härlig vaniljsås, inte för tunn och inte för tjock utan lite så där lagom krämig. Receptet har jag fått av min mamma, av nån anledning så är hennes paj (precis som mycket annat) den godaste!


Smuldeg
150 g rumsvarmt smör
3 dl havregryn
3 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker

Fyllning
3 stora äpplen, gärna svenska
2-3 msk strösocker
kanel

Sätt ugnen på 200 grader.
Skala, kärna ur och skiva äpplena i tunna skivor. Smörj en pajform, ca 24 cm i diamter, och lägg i äpplena. Strö över socker och rikligt med kanel. Blanda ihop ingredienserna till smuldegen och strö över äpplena. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min.
Servera pajen med vaniljsås eller vaniljglass.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar