lördag 17 september 2016

Luftiga scones

Imorgon är det Brunchens dag, så passa på att göra dessa goda scones! Scones gör man enkelt och snabbt då degen görs på bakpulver så man slipper jästiden. De är godast att äta nygjorda och det är gott att ha ost, sylt eller lemoncurd till.
Receptet kommer från Zeinas Kitchen och ger 12 st scones.


Deg
8-9 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk strösocker
4 tsk bakpulver
100 g kallt smör
4 dl mjölk

Sätt på ugnen på 200 grader.
Blanda de torra ingredienserna ordentligt, gärna i en matberedare. Tärna det kalla smöret i små bitar och blanda ner med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda snabbt ihop till en deg. Forma små frallor och lägg i en smord muffinsplåt eller på bakplåtspappersklädd plåt. Degen är lite kladdig så mjöla händer och bakbord utan att använda för mycket mjöl. Baka mitt i ugnen i ca 15 min. Ta ut bröden och lägg på galler. Låt svalna en stund innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar