söndag 4 september 2016

Lakritssnittar med lakritssalt

Jag tycker det är lite spännande med lakrits i bakverk och har börjat testa att baka mer med lakrits. När jag var på Lakritsfestivalen tidigare i år så köpte jag på mig en hel del produkter, och i det här receptet så har jag använt båda lakritspulver och lakritssalt. Det blev riktigt goda kakor, och hur mycket pulver man vill ha i degen kan man justera beroende på hur mycket lakritssmak man vill ha.


Kakdeg
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 msk sirap
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3-4 tsk lakritspulver

Garnering
lakritssalt (från Saltverk)

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla ingredienser i en skål till en smidig deg. Halvera degen och forma till 2 rullar. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt och platta till dem lite. Strö på lite lakritssalt och grädda dem i ca 12-15 min. Ta ut plåten och skär kakorna diagonalt. Låt svalna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar