tisdag 6 september 2016

Kladdkaka med Polly och färskostswirl

Ännu ett recept som jag velat göra sedan länge, men inte fått tillfälle till förrän nu. Det är en härlig kladdkaka med cashewnötter, färskost och Polly.
Receptet kommer från Arla.


Kladdkaka
150 g smör
150 g mörk choklad 70%
100 g rostade salta cashewnötter
3 ägg
150 g färskost naturell
2 dl rårörsocker
2 dl vetemjöl
100 g Polly

Sätt ugnen på 175 grader. 
Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och ströa med råsocker. Smält smöret i en kastrull. Dela chokladen i bitar och rör ner i smöret. Låt det smälta under omröring. Ställ åt sidan. Hacka nötterna grovt. Dela ett ägg i gula och vita, rör ihop gulan med färskosten. Vispa ihop sockret med äggvitan och de resterande äggen, vispa ner chokladen. Vänd ner nötter, mjöl och hälften av godiset. Häll chokladsmeten i formen. Klicka i färskosten och rör runt så att det blir ett mönster i kakan. Strö över resten av godiset. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min, den ska vara lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar