torsdag 15 september 2016

Jordnötskakor med Center & flingsalt

Jordnötter - Gott! Center - Gott! Choklad - Gott! 
Alltihop tillsammans i en kaka som toppas med flingsalt - gudomligt gott!
Gör kakorna i en whoopie pie-form eller i en muffinsform. Jag hade i 3 Center i varje kaka så det gick åt nästan 7 rullar (några råkade hamna i munnen!), men vill man så kan man minska till 1-2 st/kaka.
Den söta burken kommer från Göteborgs Kex köp-&-få-kampanj, visst är den fin?!
Receptet ger ca 28 kakor


Kakdeg
210 g vetemjöll
1/4 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
115 g rumsvarmt smör
95 g strösocker
75 g brun farin
1 ägg
1 msk vaniljextrakt
1 burk jordnötssmör á 340 g
50 g salta jordnötter, hackade
60 g ljusa chokladknappar
7 rullar Center
flingsalt

Sätt ugnen på 175 grader.
Sikta ihop mjöl, bikarbonat och salt i en skål och ställ åt sidan. Vispa smör, socker och brun farin tills det är ljust och fluffigt. Tillsätt ägg, vaniljextrakt och jordnötssmör och vispa tills det är väl blandat. Blanda försiktigt i mjölblandningen, och slutligen de hackade jordnötterna och chokladknapparna. Häll en stor matsked av degen i en osmord muffinsform (eller whoopie pie-form) och tryck ut degen så det täcker botten på hålen. Tryck i 3 Center i varje kaka och strö över flingsalt. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10-15 min. Låt kakorna svalna i formen, men flytta gärna över de till galler innan den utrunna kolan stelnat för hårt.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar