onsdag 28 september 2016

Hallonsnittar med maräng

Har ni provat maräng med mördeg nångång? Det är någonting med den spröda mördegen och segheten från marängen som gör att det blir riktigt gott. I dessa kakor får de sällskap lite hallonsylt, och vill ni prova andra varianter så kan ni prova med nötcreme eller passionsfruktscurd också!


Mördeg
125 g rumsvarmt smör
1/2 dl strösocker
1 äggula
2 1/2 dl vetemjöl

Fyllning
hallonsylt

Maräng
1 äggvita
1/2 dl strösocker

Topping
mandelspån

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop alla ingredienser till mördegen. Dela degen i 2 delar och rulla till 2 längder. Lägg längderna på en bakplåtspappersklädd plåt och platta till dem lite. Gör en grop i mitten av längderna och fyll gropen med hallonsylt. . Vispa äggvitorna med sockret till en blank och fast maräng. Spritsa eller bred marängen över hallonsylten. Strö över mandelspån och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min. Skär längderna i bitar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar