fredag 23 september 2016

Gooey Ritz Peanut Butter Cup S'mores Bars

Jag gillar amerikanska recept för de brukar ofta innehålla extra allt och ha goda blandningar med salt och sött. I detta recept har man en kakbotten och på den har man sedan salta kex, en marshmallowblandning och som slutligen toppas med choklad och jordnötssmör i form av peanut butter cups. Sedan smulas det på lite extra salta kex - hur gott låter inte detta??!!
Ritz Crackers och Mini Rees'es hittar man hos bl.a. Ica Maxi. Betty Crockers Cake Mix hittar man hos USA Godis eller The English Shop.
Receptet kommer från Kevin och Amandas blogg.


1 fpk Betty Crockers Yellow Cake Mix
1 ägg
115 g rumsvarmt smör
1 fpk Ritz Crackers
1 burk marshmallow fluff
1 burk kondenserad mjölk
2 påsar mini Reese's peanut butter cups

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en ugnsform med folie, ca 25x35 cm, och pensla eller spraya med smör.  Blanda Yellow Cake Mix med ägg och smör till en deg. Tryck ut degen i formen och lägg sedan på ett lager Ritz Crackers. Blanda ihop marshmallow fluff och kondenserad mjölk och häll blandningen över kexen. Toppa med mini peanut butter cups och resterande Ritz Crackers. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 min. Låt svalna innan kakan skärs i bitar.


Ritz Crackers, Yellow Cake Mix och Mini Reese's Peanut Butter Cups

Klä formen i folie

Tryck ut degen i formen

Lägg i Ritz Crackers

Häll på marshmallowblandningen

Strö på peanut butter cups

Strö på resterande Ritz Crackers

Klar för gräddning! 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar