lördag 3 september 2016

Glutenfritt chiabröd

Finns det något godare än nybakat bröd?! Det är så gott att bred på en klick smör och en lägga på en tjock skiva ost. Jag blir så glad när jag ser fler och fler glutenfria brödrecept som verkligen är riktigt goda! Detta bröd med chiafrön känns extra nyttigt att äta då chiafrön innehåller protein, fibrer, vitaminer, mineraler och antioxidanter, och det ger dessutom väldigt god smak till det här brödet. Det påminde lite om vallmofrö tycker jag.
Receptet kommer från Glutenfria Godsaker.


1/2 dl chiafrön
1+4 dl vatten
25 g jäst
2 msk rapsolja
1 msk flytande honung (alt ljus sirap)
1 tsk salt
500 g (1 paket) Semper Glutenfri mix

Blanda chiafrön med 1 dl vatten och låt svälla i ca 20 minuter. Vispa ner jästen i chiablandningen. Värm 4 dl vatten till 37 grader och tillsätt det tillsammans med resterande ingredienser. Arbeta ihop degen med degkrokar i några minuter. Lägg degen i en smord brödform och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 25-30 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar