torsdag 1 september 2016

Cookie cups med Nutella

Det här receptet har jag gjort flera gånger och upptäckte att jag inte haft med det i bloggen än. Jag har gjort kakorna till barnkalas och barnen älskar dem verkligen! Ja, inte bara barnen...utan vi vuxna lyckas nog få i oss några också. De är riktigt goda och gillar man Nutella så måste man prova dessa! Kakorna går utmärkt att fylla med annat gott, t.ex. dulce de leche med flingsalt eller dulce de leche toppad med smält choklad.
Receptet ger 24 kakor (en sats räcker till en minimuffinsplåt med 24 hål).
Kakorna går utmärkt att frysa.


Kakdeg
115 g rumsvarmt smör
145 g strösocker
115 g brun farin
1 ägg
1 tsk vaniljextrakt
250 g mjöl
1/2 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt

Fyllning
Nutella

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, socker och brun farin till en slät och fluffig massa, ca 2-3 min. Vispa i ägget och tillsätt sedan vaniljextrakt. Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en separat skål och häll blandning i smeten. Rör om tills allt är väl blandat. Dela degen i 24 delar och rulla till bollar. Smörj en minimuffinsplåt och lägg i bollarna. Grädda mitt i ugnen i 10-12 min, eller tills de är gyllenbruna (dock inte för mörka runt kanterna). Ta ut plåten och gör en fördjupning i kakorna med hjälp av ett litet snapsglas, en sked eller liknande. Fyll groparna med Nutella. Låt kakorna svalna 15-20 min i plåten innan de skruvas loss från plåten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar