söndag 18 september 2016

Chiapudding

Chiafrön är något av det nyttigaste man kan äta - de är fullproppade av protein, antioxidanter, mineraler och vitaminer. De innehåller även mer Omega-3 än någon annan naturlig källa och de är även väldig fiberrika, så med andra ord är chiapudding riktigt nyttigt fast att det smakar som att man äter en dessert! Puddingen passar perfekt till frukost, brunch eller mellanmål och kan varieras i en oändlighet,
bara fantasin som sätter gränser.


Grundrecept, 1 port
2 dl valfri mjölk
3 msk chiafrön

Smaksättning
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk kanel
1/4 tsk kardemumma

Blanda alla ingredienserna i en burk med lock. Rör om ordentligt och låt blandningen svälla i kylen några timmar, gärna över natten.
Man kan behöva röra runt ett par extra gånger så att det inte bildas klumpar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar