måndag 8 augusti 2016

Toscarutor med mördegsbotten

Något jag gillar är Afternoon Tea. Det är så mysigt att sitta i en härlig miljö och bli bjuden på små sandwichar, scones, bakverk och desserter tillsammans med en stor kopp te. Jag gillar verkligen att åka iväg på Afternoon Tea, men något som är ännu roligare är att anordna det själv hemma. Jag brukar försöka duka upp med fint porslin, fina dukar och fina kakfat. En kaka som jag ofta brukar ha med är dessa Toscarutor. Är det krångligt att kavla ut mördegen så är den ganska enkel att trycka ut med händerna. När kakan är klar så skär den i små rutor om du ska den till Afternoon Tea, man vill ju gärna kunna äta av alla sorter på kakfatet!
Receptet kommer från Tidningen Hembakat.


Mördeg
150 g rumsvarmt smör
3 1/2 dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
1 krm salt
2 äggulor

Tosca
100 g smör
1 1/2 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
2 dl mandelflarn

Garnering
ca 100 g mörk choklad

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda mjöl, socker, salt i en skål eller matberedare. Tillsätt smöret och gulorna. Knåda snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen på ett bakplåtspapper, ca 25x30 cm. Grädda kakan längst ned i ugnen i 8-10 min. Låt den svalna.
Blanda smör, socker, mjöl, mjölk och mandelflarn till toscan i en kastrull. Låt blandningen koka ihop och bred ut toscan över mördegen. Grädda kaka mitt i ugnen i 10-12 min. Skär kakan i rutor när den fortfarande är varm. Låt kakorna kallna. 
Smält chokladen och doppa kakorna på snedden i den smälta chokladen. Låt dem stelna i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar