söndag 21 augusti 2016

S'moreskladdkaka

Sista dagen på denna temavecka med kladdkakor och den sista kladdkaka blir en S'moreskladdkaka - en härlig chokladkladdkaka med bitar av digestivekex och toppad med smälta marshmallows.
Om man vill så kan man ta ut kakan precis när marshmallowsen börjat smälta och bränna av ytan med en brännare istället för att få en mer "grillad" yta. Man kan också ringla över lite smält choklad över marshmallowsen när man gräddat klart kakan.


Kladdkaka
100 g smör
100 g choklad
1 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 krm salt
2 msk kakao
60 g digestivekex

Topping
ca 190 g minimarshmallows
ev smält choklad

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en stor kastrull. Hacka chokladen och häll ner i smöret. Rör om tills all choklad har smält. Rör i socker, vaniljsocker och ägg. Sikta i mjöl, salt och kakao. Blanda tills du har en jämn smet. Häll smeten i en smörad och bröad springform. Bryt digestivekexen i mindre bitar och stick ner i smeten. Grädda kakan i 15-20 min. Ta ut kakan och häll på marshmallowsen och grädda ytterligare tills marshmallowsen har smält och fått lite färg.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar