måndag 1 augusti 2016

No-bake blåbärscheesecake med kardemummabotten

För ett tag sedan kom Göteborgs Kex ut med två nya digestivekex, en med Råg, Chia & Havssalt och en annan med Kardemumma. När jag såg den med kardemummasmak så tänkte jag genast att jag måste prova att baka med den. Min första tanke var direkt att göra en cheesecake med blåbär, och nu när det finns så mycket blåbär i skogen så blev det perfekt tillfälle att prova en No-Bake Cheesecake med färska blåbär!


Botten
250 g Göteborgs Utvalda digestivekex med kardemumma
100 g smält smör

Fyllning
250 g Philidelphia
250 g Mascarpone
1 msk vaniljsocker
100 g florsocker
250 g färska blåbär

Mixa kexen i matberedare och blanda med det smälta smöret.
Tryck ut i en bakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Blanda alla ingredienserna till fyllningen utom blåbären i en bunke. Vispa med en elvisp tills du har fått en fast konsistens. Blanda i blåbären och om du vill kan du mosa en del av dem, men se till att fyllningen behåller sin fasta form. Häll fyllningen över kardemummabotten och ställ i formen i kylen i ca 5-6 timmar.
Dekorera med färska blåbär.




Så här ser de nya digestiven från Göteborgs Kex ut



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar