torsdag 18 augusti 2016

Mintkladdkaka med After Eight-glasyr

Dagens kladdkaka bli en mintkladdkaka med en god After Eight-glasyr. Välj den mintchoklad du gillar mest att ha i kakan. Själv gillar jag både After Eight och Lindts goda chokladkakor med mintsmak, så det brukar bli nån av dem när jag bakar med mint. Vill man ha ännu mer mintsmak kan man droppa i några droppar pepparmyntsolja.


Kladdkaka
100 g smör
100 g choklad med mint (t.ex. After Eight, Lindt Intense Mint)
2 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 krm salt
2 msk kakao

After Eight-glasyr
25 g smör
1 dl vispgrädde
20 plattor After Eight (ca 170 g)

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en rejäl kastrull. Finhacka chokladen och häll det i det smälta smöret. Rör om tills all choklad har smält. Rör i socker och ägg. Sikta i mjöl, salt och kakao. Blanda tills smeten är jämn och fin. Häll smeten i en smörad och bröad springform, och grädda mitt i ugnen i ca 15-20 grader. Låt svalna.
Blanda alla ingredienserna till glasyren i en kastrull. Smält på svag värme under omröring. Häll glasyren över kladdkakan. Låt stelna i kylskåp.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar