måndag 22 augusti 2016

Krämig vinbärspaj

Igår kväll bakade jag med vinbär och skulle bland annat göra en marängbakelse. Jag råkade ta en lite för liten form så kakan och marängen blev väldigt hög. Sedan hände det som man absolut inte vill ska hända...jag tappade taget om bakformen när jag skulle ta ut kakan! Så all den där fluffiga marängen med alla vinbär plus delar av kakan hamnade i ugnen och även på och mellan ugnsluckan. Så irriterande!! Kände att jag tappade lusten till att baka efter det och var inte ett dugg sugen på att göra rent ugnen... Som tur är hade jag redan gjort denna krämiga paj! Den är såå god och jag har gjort den med både blåbär och jordgubbar, och alla varianter är fantastiskt goda!


Pajdeg
150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning
2 dl creme fraiche
1 ägg
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
300 g röda vinbär (ca 4 dl)

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret i en kastrull och blanda i socker, mjöl och bakpulver. Tryck ut degen i en ugnsfast form.  Lägg vinbären i formen. Blanda ingredienserna till fyllningen och häll över vinbären. Grädda mitt i ugnen i 20-30 minuter. Låt svalna.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar