söndag 28 augusti 2016

Kardemummakaka med rabarber & vit choklad

Kardemummakaka är ju riktigt gott och tillsammans med rabarber och vit choklad så blir den ännu godare. Jag brukar använda kardemumma kärnor som jag stöter, men det går självklart bra med färdigmald kardemumma. Tycker dock att det blir tydligare smak när man använder stötta kardemummakärnor.
Vill man så kan man istället för florsocker ringa över lite smält choklad.
Det går bra att byta ut rabarbern mot hallon eller andra bär.


Kaka
3 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kardemumma
2 st ägg
1 1/2 dl mjölk
150 g smält smör
150 g rabarber
100 g vit choklad (el. chokladknappar)

Garnering
florsocker

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser och vispa ner det smälta smöret, mjölk och ägg. Tärna rabarbern och vänd i lite socker. Rör ner rabarbern och hacka i den vita chokladen i smeten. Smörj en springform, ca 24 cm i diameter, och bröa med lite ströbröd. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 45 min. Strö över lite florsocker innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar