onsdag 17 augusti 2016

Hallonkladdkaka med geléhallon

Gillar ni som jag gelégodis med choklad? Särskilt godis som smakar hallon? När det bjuds på praliner så brukar jag alltid kolla efter chokladpraliner som är fyllda med hallongelé. Det är inte många chokladaskar som innehåller det, men ibland har man tur! 
Det var så idén till denna kladdkaka kom fram - att på något sätt kombinera geléhallon med choklad i ett bakverk. Mmm....så gott!


Kladdkaka
100 g smör
100 g Lindt Raspberry Intense
1 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 krm salt
2 msk kakao

Topping
1 påse Cloetta Geléhallon (á 350 g)

Chokladtryffel
200 g mjölkchoklad
1 dl grädde
35 g smör

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en rejäl kastrull och dra bort kastrullen från plattan. Finhacka chokladen och häll det i det smälta smöret och rör om tills all choklad har smält. Rör i socker, vaniljsocker och äggen. Sikta i mjöl, salt och kakao. Blanda tills smeten är jämn och fin. Häll smeten i en smörad och bröad springform. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Låt kakan svalna. 
Finhacka chokladen till tryffeln. Värm grädde i en kastrull och rör ner chokladen. Klicka i smör och rör till en jämn smet. Låt svalna lite. 
Häll geléhallonen över kladdkakan och avsluta med att hälla över chokladtryffeln.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar