onsdag 31 augusti 2016

Chocolate Marshmallow Cookies

Dessa marshmallowfyllda chokladkakor cirkulerade flitigt i flera Facebook-grupper under förra året. Jag tänkte flera gånger att jag skulle testa dem, men fick aldrig tillfälle förrän nu! Bättre sent än aldrig... 
Enligt receptet så kan det bli väldigt kladdigt när man rullar degen till bollar och tipsar om att man kan tvätta av händerna emellanåt. Jag använde plasthandskar och det gick jättesmidigt. Det var inte alls kladdigt, så det kan också vara ett tips.
Receptet kommer från Bambi.


36 kakor
12 st marshmallows
1 1/2 dl kakao
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
115 g rumsvarmt smör
1 dl farinsocker
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker

Klipp varje marshmallows i tre bitar och ställ in i frysen medan du gör kakdegen.
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda smör, farinsocker och socker till en jämn massa. Tillsätt ägg och vaniljsocker. Blanda väl. Blanda i vetemjöl, bikarbonat, salt och kakao lite åt gången. Rulla en liten boll runt varje marshmallowbit. Rulla varje boll i strösocker och grädda sedan i ugnen i 4-5 min.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar