onsdag 27 juli 2016

Tahinikakor med mandel

Gjorde tahinikakor för ett tag sedan och tahini passar väldigt bra ihop med nötter, därför testade jag att göra kakorna med lite hackad mandel. Det blev en väldigt god smak på kakorna med mandeln och det går nog att experimentera ytterligare med smakerna och nästa gång ska jag testa en kryddigare variant.


115 g mjukt smör
2 1/4 dl tahini
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl brun farin
1 stort ägg
1/2 tsk vaniljextrakt
3 dl vetemjöl
3/4 tsk bikarbonat
75 g hackad mandel

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop smör, tahini, strösocker och brun farin till det är ljust och fluffigt. Tillsätt ägg och vaniljextrakt, vispa tills allt är väl blandat. Sikta ihop mjöl och bikarbonat i en annan skål och häll sedan i detta i tahiniblandningen. Tillsätt den hackade mandeln och arbeta ihop tills du har en fin deg. Rulla ut degen till små bollar och  lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Tryck ut bollarna lite med fingrarna eller med en gaffel. Grädda mitt i ugnen i ca12-15 min, eller tills de är gyllenbruna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar