onsdag 20 juli 2016

Krämig blåbärspaj

Detta måste vara en av de godaste blåbärspajerna man kan göra! Den är krämig och god, och fullproppad med massor av blåbär. Den är superenkel att göra och det tar kanske 10 minuter att slänga ihop den. Alla ingredienser har man vanligtvis hemma, vilket är perfekt när man får oväntat besök eller ett sug efter något gott.
Denna paj blir även väldigt god med jordgubbar eller ananas.


Pajbotten
150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning 
2 dl creme fraiche
1 ägg
1 dl strösocker
1-2 tsk vaniljsocker
300-400 g blåbär

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret i en kastrull och blanda i socker, mjöl och bakpulver. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Lägg blåbären i pajformen. Blanda ihop crème fraîche, ägg, socker och vaniljsocker. Häll blandningen över blåbären. 
Grädda mitt i ugnen i ca 20-30 min. Låt svalna. 
Servera med glass.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar