onsdag 13 juli 2016

Koladrömmar

Har länge haft funderingar på att testa om jag kan få fram drömmar med kolasmak. Jag tänkte att om man bryner smöret och byter ut strösocker till brun farin eller muscovadorörsocker som har en kolaaktig smak, så borde man kunna få fram drömmar med smak av kola. Jag hade muscovadorörsocker hemma så testade med den, vilket blev jättegott! Utseendemässigt så skiljer de sig lite från vanliga drömmar, men vet inte om det berodde på att jag bakade med en ny mjölsort eller om det hänger ihop med sockersorten. Nästa gång ska jag testa med brun farin för att se om det blir någon smakskillnad, men jag blev väldigt nöjd med hur dessa blev! Kan nämna att de doftade fantastiskt gott också!


100 g smör
3 dl ljust muscovadorörsocker (Dansukker)
2 tsk vaniljsocker
1 dl olja
1 tsk hjorthornssalt
4 dl vetemjöl

Börja med att bryna smöret och ställ i kylen när det svalnat så att det stelnar,
(detta kan förberedas kvällen innan, men glöm inte att ta fram smöret i tid så det hinner mjukna lite så det blir lättare att röra ihop det med de andra ingredienserna).
Sätt ugnen på 150 grader.
Rör det brynta smöret, socker och vaniljsocker smidigt. Tillsätt oljan lite i sänder. Blanda hjorthornssaltet med lite av mjölet och rör ner det i degen. Arbeta in resten av mjölet och blanda till en smidig deg. Forma till bollar och lägg på en bakplåtspapperklädd plåt. Platta till kakorna och grädda sedan mitt i ugnen i ca 20 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar