tisdag 26 juli 2016

Kokosmazariner med passionsfrukt

När jag gjorde kokosmazariner för ett tag sedan så slog det mig att man borde kunna göra dem med passionsfrukt. Kokos och passionsfrukt är två smaker som jag tycker fungerar väldigt bra ihop och det är två smaker som jag verkligen gillar. Jag provade att göra en passionsfruktscurd som jag hade som fyllning och kakorna blev verkligen jättegoda, så jag kommer definitivt att göra dessa fler gånger! 


Pajdeg
200 g smör
100 g strösocker
300 g vetemjöl
1 tsk vaniljsocker

Fyllning
passionsfruktscurd

Kokosglasyr
2 ägg
2 dl strösocker
1 msk smält smör
125 g kokosflingor

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck degen i folie- eller plåtformar. Lägg en klick passionsfruktscurd i varje form. Blanda ingredienserna till glasyren och skeda ovanpå kurden. Grädda kakorna i ca 10-12 min.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar