söndag 3 juli 2016

Kokosmazariner med hallonsylt

Bläddrade igenom lite gamla recept för ett tag sedan och hittade detta recept på kokosmazariner med hallonsylt som jag inte har gjort på väldigt, väldigt länge. Blev självklart sugen på att göra de igen då de är riktigt goda. Det är lite pill med att trycka ut pajdegen i formarna, men det är det värt!
Receptet ger ca 30 kakor.


Pajdeg
200 g smör
100 g strösocker
300 g vetemjöl
1 tsk vaniljsocker

Fyllning
hallonsylt

Kokosglasyr
2 ägg
2 dl strösocker
1 msk smält smör
125 g kokosflingor

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut degen i folie- eller plåtformar. Lägg en klick hallonsylt i varje form. Blanda ingredienserna till glasyren och skeda ovanpå hallonsylten. Grädda kakorna i ca 10-12 minuter. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar