lördag 23 juli 2016

Knäckig blåbärspaj

Snart är första semesterveckan över och det har varit helt underbart väder! Idag ska det bli riktigt varmt och de kommande dagarna ser också riktigt bra ut.
Härligt när det är så bra väder!
Dagens blåbärsrecept blir denna härliga och goda knäckiga blåbärspaj, som blir extra god med en klick glass till. Man kan slänga ihop den snabbt för att sedan kunna gå ut och njuta av vädret, vilket jag ska göra nu!
Önskar er en härlig dag!


Pajsmet
150 g smör
1 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1/2 tsk salt
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 dl havregryn

Fyllning
500 g blåbär
3/4 dl strösocker
2 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda blåbären med socker, potatismjöl och vaniljsocker. Häll i en ugnsfast form.
Smält smöret i en kastrull och blanda i vispgrädde och sirap. Dra av kastrullen från värmen. Rör ner socker, salt, mjöl, bakpulver och havregryn, och blanda till en jämn smet. Bred smeten över bären och grädda mitt i ugnen i 25-30 min, eller tills fått fin färg.
Servera pajen ljummen med vaniljsås eller glass.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar