måndag 11 juli 2016

Jordnötskladdkaka med jordnötsringar

Förra året så gjorde en kladdkaka med ostbågar, och då frågade min svägerska om man inte kunde göra en med jordnötsringar. Självklart kan man det sa jag och voila, här är min jordnötskladdkaka med jordnötsringar och chokladganache (går även bra med bara smält choklad). Den blev supergod!
Jag älskar jordnötter och detta är helt klart en ny favorit.


Kladdkaka
100 g smör
100 g jordnötssmör
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
3 msk kakao

Topping
OLW Jordnötsringar

Chokladtryffel
200 g mjölkchoklad
1/2 dl grädde
50 g smör

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en rejäl kastrull och dra bort kastrullen från plattan. Rör sedan i jordnötssmöret och rör om tills det har smält. Rör i socker, vaniljsocker och äggen. Sikta i mjöl, salt och kakao. Blanda tills smeten är jämn och fin. Häll smeten i en smörad och bröad springform. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Låt kakan svalna. 
Finhacka chokladen till tryffeln. Värm grädde i en kastrull och rör ner chokladen. Klicka i smör och rör till en jämn smet. Låt svalna lite. 
Häll jordnötsringar över kladdkakan och avsluta med att hälla över chokladtryffeln. 
Servera med vispad grädde eller vaniljglass.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar