söndag 10 juli 2016

Ice cream cone cupcakes

Gillar idén med dessa glasstrutcupcakes och tycker de passar jättebra på barnkalas! Strutarna är fyllda  med en saftig chokladcupcake och toppas sedan av en italiensk maräng, och dekoreras slutligen med lite chokladganache, strössel och ett cocktailbär. Lite synd att de inte säljer såna här strutar i livsmedelsbutiker här i Sverige, så dessa köpte jag faktiskt hos Burger King.


Cupcakes
8 st små glasstrutar
50 g smör
3/4 dl mjölk
3/4 dl vatten
1 ägg
1 1/2 dl mjöl
3/4 dl kakao
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 180 grader. 
För att glasstrutarna ska stå stadigt ställ de i en ugnsform klädd med aluminiumfolie, se bilder nedan.
Smält smöret och blanda i mjölk, vatten och ägg. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll de blöta ingredienserna över de torra och blanda ihop försiktigt. Häll smeten i glasstrutarna och grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Låt svalna helt.

Italiensk maräng
4/5 dl vatten
1 1/2 dl strösocker
3 äggvitor
1-2 tsk vaniljsocker

Koka upp vatten och strösocker till 121 grader. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt den varma sockerlagen under fortsatt vispning. Vispa i ca 10 minuter, tills marängen har svalnat. Tillsätt vaniljsocker. Spritsa marängen på cupcakesen.

Chokladganache
50 g choklad
1/4 dl vispgrädde
15 g smör

Hacka chokladen och lägg den tillsammans med grädden i en kastull. Värm tills chokladen har smält, rör då i smöret. Låt svalna något innan den hälls på varje cupcake, ca 1 tsk.

Garnering
strössel
cocktailbär (kan uteslutas)

Häll strössel över cupcukesen och toppa med ett cocktailbär.

Enkelt tips för att få strutarna att stå stadigt under gräddning

Täck en ugnsform med aluminiumfolie

Snitta hål i folien

Stick ner strutarna i hålen

Fyll strutarna med smeten





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar