måndag 13 juni 2016

Rabarbermuffins med vit choklad

 När jag för ett tag sedan skulle rensa lite i frysen så hittade jag rabarber, exakt 200 g, och av en slump så fick jag syn på detta recept samma dag där man behövde just 200 g rabarber. Har aldrig haft rabarber i muffins så det var ju perfekt tillfälle till att prova. Muffinsen var verkligen saftiga och det var gott med den vita chokladen i smeten.
Receptet kommer från Baka med Frida och ger ca 10 muffins.


200 g grovhackad rabarber + 1 msk strösocker
100 g rumsvarmt smör
1,25 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 ägg
1 dl filmjölk
1tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2,5 dl vetemjöl
1 dl vita chokladknappar

Sätt ugnen på 175 grader. Förbered muffinsformarna genom att ställa ut 10 st på en plåt.
Blanda rabarber med 1 msk strösocker i en skål, ställ åt sidan. Rör smör, strösocker och vaniljsocker krämigt i en bunke. Vispa ner ett ägg i taget och tillsätt sedan filmjölken. Sikta ner bakpulver, bikarbonat och vetemjöl. Rör ihop till en klumpfri smet. Tillsätt hälften av rabarbern och all choklad. Fördela smeten i muffinsformarna, 3/4 i varje form. Toppa med den sista rabarbern och grädda sedan mitt i ugnen i 25-30 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar