måndag 6 juni 2016

Passionsfruktscurd

Varje gång jag provar att göra något hemmagjort istället för att köpa något färdigt så slås jag alltid av hur otroligt mycket godare det är med hemmagjort! Samma sak med denna passionsfruktscurd - har alltid köpt färdig curd tidigare, men aldrig mer! Den här blir mycket godare och funkar utmärkt att ha som fyllning till tårtor.


Curd
7 st passionsfrukt
3/4 dl strösocker
1 citron, pressad saft från hela, rivet skal från halva
1 msk majsstärkelse
1 ägg + 2 äggulor
50 g smör

Gröp ur passionsfrukterna i en liten kastrull. Låt koka ihop tillsammans med socker, och saft och skal från en halv citron. Koka tills sockret har smält. Sila sedan bort kärnorna med en sil och släng bort dem. Vispa ner ägget, äggulor och majsstärkelse blandat med pressad citron från resterande halva citron i passionssaften. Rör hela tiden på medelhög värme tills curden tjocknar. Låt inte curden koka, då spricker den. Ta bort curden från plattan och vispa till sist i smöret. Häll upp i en skål och låt svalna i kylen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar