torsdag 2 juni 2016

Nötkakor

Det finns vissa kakor som tar en direkt till barndomen. Detta är en av dem för mig. Receptet kommer från boken Sju sorters kakor och den användes flitigt hemma hos när vi var små. Jag minns så väl hur jag ofta bläddrade i den och frestades av alla goda bakverk. Det fanns ju så otroligt mycket jag ville baka i den boken - allt ifrån småkakor till tårtor. Vid något tillfälle provade vi att göra dessa nötkakor och den blev snabbt en favorit. Välj om du vill mala hasselnötterna själv eller, om du vill göra det smidigt för dig, använda hasselnötsmjöl.
Kakorna är godast färska och de går bra att frysa, dessutom är de glutenfria.


Kakor
200 g hela hasselnötter (alt. hasselnötsmjöl)
2 dl strösocker
1 msk potatismjöl
2 ägg

Garnering
hela hasselnötter

Sätt ugnen på 200 g.
Mal nötterna om du väljer att använda hela hasselnötter.
Blanda alla ingredienser i en bunke och rör ihop till en smet. Häll upp i små muffinsformar eller klicka ut på en plåt med bakplåtspapper.  Tryck ner en hasselnöt i varje kaka. 
Grädda mitt i ugnen i ca 8 min. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar