måndag 6 juni 2016

Marängkrisptårta med passionsfruktscurd & jordgubbar

Sitter på tåget hem från Jönköping och har haft en härlig långhelg med familj och släkt, och bakning förstås! I lördags var vi på dop och där jag fick äran att göra doptårtan (den kan du se här),  och i söndags hade vi en skön dag ute i det härliga vädret med grillning på kvällen, en god avslutning av en underbar dag. Idag har vi firat nationaldagen med den här härliga skapelsen - en krispig marängtårta med en god curd med smak av passionsfrukt och massor av jordgubbar. Den var såå god och hade jag inte varit så mätt av lunchen vi ätit innan så hade jag tagit fler bitar. Vill man så kan man byta ut passionsfruktscurden mot lemoncurd, recept till båda har ni länkar på nedan.
Hoppas ni har ett trevligt nationaldagsfirande där ute!


Krispiga marängbottnar
4 äggvitor
2 dl strösocker
3 dl Kellogg's Rice Krispies

Fyllning
1 sats passionsfrukscurd (alt. lemoncurd)
500 g jordgubbar (spara några till garnering)
4 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 125 grader. 
Vispa äggvitorna till halvhårt skum, tillsätt sockret och fortsätt vispa till ett hårt skum. Vänd ner flingorna och klicka ut två rundlar på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 1 timme och 20 min. Låt bottnarna svalna.
Vispa grädden och smaksätt med vaniljsocker. Skölj och skiva jordgubbarna. Lägg ena marängbotten på ett fat och bred på hälften av passionsfruktscurden. Lägg på ca en tredjedel av de skivade jordgubbarna och klicka sedan på hälften av grädden. Lägg på den andra marängbotten och upprepa samma procedur. Avsluta med att garnera toppen med de resterande jordgubbarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar