onsdag 29 juni 2016

Cheesecake kakor

Underbara små kakor med smak av cheesecake - ät de naturella eller toppa med din favoritsmak.
Receptet ger ca 25 kakor.


Kakor
200 g digestive
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
175 g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl brun farin
1 ägg, separerat

Fyllning
100 g Philadelphia
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljextrakt

Toppingalternativ
salt kolasås
färska jordgubbar eller andra bär
lemoncurd

Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa digestivekexen i en matberedare till fint smul. Blanda med mjöl och bakpulver i en stor skål. I en annan skål vispa ihop smör och brun farin med elvisp till en krämig och fluffig massa. Häll i äggvitan tills det är väl blandat. Rör i digestiveblandningen och blanda tills du har en jämn deg.
I en annan skål blanda ihop philadelphia och strösocker. Tillsätt äggulan och vaniljextrakt och blanda till en jämn smet. Klicka ut digestiveblandningen med hjälp av en glasskopa eller med en matsked på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till kakorna lite lätt och gör en grop i mitten med t.ex. ett tsk-mått. Häll i Philiadelphiafyllningen i gropen och grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter. Låt kakorna svala några minuter på plåten innan de flyttas över till galler. Toppa med valfri topping.


Skeda upp degen med en glasskopa
Platta till kakorna
Gör en grop i mitten
Fyll gropen med fyllning
Cheesecake cookies med salt kolasås och flingsalt



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar