tisdag 24 maj 2016

Xanté Mojito

Åh, vilket underbart väder! Idag har det varit riktig sommarvärme och det får mig att längta efter härliga grillkvällar med god mat och god dryck! Jag har investerat i en ny och mycket större grill än vad jag hade tidigare (bara haft en grillhink), men inte monterat ihop den än. Så tills jag har fått ihop den där grillen så blir det ingen god grillmat för mig, utan får hålla mig till god dryck så länge istället...
Här är en supergod drink på Xanté som är en päronlikör med cognac som bas. Jag älskar Mojito och tycker kombinationen lime och mynta är oslagbar, så första gången jag provade denna var jag tveksam till att man tillsatt päron till den oslagbara kombinationen. Men det var ju sååå gott!! Jag har även provat att späda ut drinken med Loka Crush Päron istället för Soda eller Sprite för att få en tydligare päronsmak, vilket också blev väldigt gott. För en alkoholfri variant, uteslut bara Xanté.


1 glas
4 cl Xanté
8-10 myntablad
4 limeklyftor
2 cl sockerlag eller1 tsk socker
Soda, Sprite eller Loka Crush Päron

Lägg myntabladen och limeklyftor i ett högt glas och krossa med en muddler. Tillsätt Xanté och sockerlagen. Fyll på med is och toppa med Soda, Sprite eller Loka Crush Päron.

Sockerlag
1 dl socker
1 dl vatten

Blanda socker och vatten i en kastrull och koka upp under omrörning tills sockret har löst sig.
Låt svalna.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar