onsdag 18 maj 2016

Rabarbersmulpaj med kanel

Rensade lite i frysen och upptäckte till min glädje att jag hade lite rabarber kvar där! Blev riktigt sugen på att göra en klassisk smulpaj och passade på att testa detta recept från Arla - en smulig rabarberpaj med kanel. Tycker det blev väldigt gott att ha kanel ihop med rabarber, och smulpaj är ju något som går hem hos de flesta...särskilt med mycket vaniljsås!
Passa på att prova du också nu när det är rabarbertider!


Fyllning
500 g rabarber
1/2 msk potatismjöl
1 tsk malen kanel
4 msk strösocker

Deg
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
125 g smör

Sätt ugnen på 225 grader.
Skär rabarbern i skivor. Blanda rabarber, potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form. Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg. Fördela degen över rabarbern. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min.
Servera med vaniljsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar