måndag 16 maj 2016

Maränger

Jag har nu haft bloggen i ett år och idag har jag passerat 100.000 besökare på bloggen, helt otroligt! Jag ser att det är fler och fler besökare som tittar in vilket är jätteroligt! Jag försöker verkligen att hinna med att posta inlägg så ofta jag kan, önskar bara att jag hade tid att baka oftare...tycker ju bakningen har blivit så rolig! Dessutom är det jättekul att försöka ta bättre bilder, jag jobbar verkligen hårt med att få bra bilder även om det inte alltid är så lätt.
Bilden på dessa maränger tycker jag blev rätt söt, vad tycker ni?
Detta är en schweizisk maräng vilket gör dem krispiga på ytan och sega inuti, och just dessa har jag färgat med lite rosa geléfärg och dekorerat med lite strössel innan jag slängde in de i ugnen.
Recept från Icakuriren


140 g äggvita (4 st)
270 g strösocker (3 dl)
1/2 msk ättikssprit 12%

Sätt ugnen på 130 grader.
Använd en väl rengjord rostfri bunke till äggvitorna, det får inte finnas något spår av fett i bunken!
Vispa ihop äggvitor, socker och ättika lite lätt. Ställ bunken över ett sjudande vattenbad och rör tills sockret smälter. Smeten ska gå upp till en temperatur på 62 grader. Kontrollera med en termometer. Tag av från värmen och vispa till en fast marängsmet i hushållsassistent eller med elvisp. Vispa tills smeten har svalnat, ca 10 minuter. Klicka eller spritsa ut marängerna på bakplåtspapperklädd plåt. Grädda i 50-60 minuter. Känn efter så att marängerna lossnar från plåten, annars låt de stå kvar i ugnen en stund till. Ta ut och låt svalna. Förvara i lufttät burk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar