fredag 13 maj 2016

Kesobröd utan mjöl

Såg detta bröd hos Lindas Bakskola och tänkte att det är ju verkligen ett bröd som passar mig! Jag älskar frön och frön i bröd tycker jag blir fantastiskt gott. Fröknäcke är en favorit och detta kändes som en mjuk variant av den, vilket kan vara gott när man är sugen på ett mjukt bröd. Dessutom passar den min ibs-mage väldigt bra, väljer man laktosfri keso så funkar den alldeles utmärkt om man kör FODMAP kostbehandling. Den är väldigt enkel att göra och går utmärkt att frysa in, så passa på att göra denna till helgfrukosten! 
Passar på att önska er en riktigt trevlig och skön helg! Kram


500 g Keso (laktosfri om du kör FODMAP)
4 ägg
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
3/4 tsk salt
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön

Sätt ugnen på 225 grader. 
Vispa upp äggen lite fluffiga. Rör ner keson. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt dem i äggröran. Rör om ordentligt. Bred ut smeten till en rektangel på en ugnsplåt med bakplåtspapper, ca 1 cm tunn. Grädda brödet mitt i ugnen i 18-20 min. Låt det svalna på plåten. Skär brödet i rutor med en vass kniv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar